De steden in Peru zijn groot en de afstanden dan ook lang. Daarnaast zijn er ook veel bezienswaardigheden buiten de steden of toeristische plekken waar je op een of andere manier moet zien te komen, wil je deze graag zien. Het handigste is om in dit soort situaties een taxi te nemen. Er rijden enorm veel taxi's in Peru (zeker in de steden) waar je gebruik van kan maken. Waar je ook bent in Peru, je kan eigenlijk overal wel een taxi aanhouden voor een ritje. Een taxi in Peru is te herkennen aan het bordje 'taxi', het nummerbord en de vergunning tegen de voorruit. Lees hier alle informatie over taxi's in Peru. 

Taxi Peru
Gele taxi's

Hoe kom ik aan een taxi in Peru? 

Heel simpel gezegd loop je de straat op en steek je je hand in de lucht als je een taxi aan ziet komen. Zeker in steden rijden ontzettend veel taxi's waardoor je nog geen minuut op de straat hoeft te staan. In rustigere gebieden kan je eventueel ook aan de receptioniste van je hotel of hostel vragen of ze een taxi voor je willen regelen. Meestal zijn ze hier erg vriendelijk in en regelen ze dit meteen. Na het belletje wacht je vaak een minuut of 10 en daarna stap je de gebelde taxi in.

Wij raden aan om de app "Kiwitaxi" te downloaden voor het regelen van taxi's. Niet overal in Peru vind je deze Kiwitaxi taxi's, maar in steden als Lima, Cusco en Arequipa rijden ze voortdurend. Het duurt vaak maximaal 5-10 wachten voordat de Kiwitaxi taxi jou ophaalt bij de afgesproken plek. 

Kiwitaxi is een officieel taxi platform en daarom een betrouwbaar bedrijf. Alle ritjes van de taxi chauffeurs worden gecontroleerd en nagekeken. Vooraf staat in de app de prijs van de rit aangegeven en je kan zelf kiezen of je dit bedrag betaald met creditcard of contant geld. Kiwitaxi is de meest betrouwbare manier om een taxi te regelen in de steden. Zeker in de avonden ben je zeker van je veiligheid. Daarnaast is het vaak ook nog eens goedkoper.

Uber

Wat betaal ik voor een taxi in Peru?

Een taxi in Peru is in vergelijking met een taxi in Nederland erg goedkoop. Vaak rijden taxi's in Zuid-Amerika zonder meter, dus spreek van tevoren de prijs af. Via Kiwitaxi is de prijs automatisch berekend in de app, maar op plaatsen waar geen Kiwitaxi taxi's rijden zal je op straat een taxi moeten aanhouden. Zeg vervolgens waar je heen wilt en vraag meteen wat je betaald. 

Let op: De meeste taxi chauffeurs in Peru spreken geen Engels. We raden dan ook aan om de getallen in het Spaans te leren. 

In de steden betaal je ongeveer 1,5 tot 2 Sol per kilometer. Dat is omgerekend een bedrag van €0,35-€0,50. Dit is natuurlijk geen geld, zeker niet als je de taxi kosten ook nog eens kan splitsen met bijvoorbeeld vrienden of mede-reizigers. Buiten de steden is een taxi vaak nog goedkoper en rekenen de chauffeurs vaste tarieven. De hoogte van dit bedrag verschilt per plek.


Gemiddeld kost een taxi rit tussen de 10 en 20 Soles. Dit is omgerekend zo een €2,50-€5,-.  

Hoe betaal ik taxi chauffeurs? 

Zoals gezegd heb je in de Kiwitaxi app de mogelijkheid om met creditcard te betalen of met contant geld. Dit systeem is goed geregeld en betrouwbaar voor reizigers. Echter kan je bij lokale taxi chauffeurs die je op straat aanspreekt niet betalen met creditcard. Alles gaat met contant geld bij de chauffeurs. 

Houdt er ook rekening mee dat de taxi chauffeurs vaak geen wisselgeld hebben of zeggen dat ze geen wisselgeld hebben. Ze proberen hiermee soms iets meer geld van je te vragen. Zorg er dus voor dat je niet alleen hoge biljetten in je portemonnee hebt, maar ook lage biljetten en munten. 

Meest gestelde vragen over het nemen van taxi's in Peru

Is het veilig om met een taxi te reizen door peru?

Het reizen met een taxi in Peru is erg veilig. We raden je aan om in de steden met Uber te reizen. Op plekken waar geen Uber chauffeurs zijn kan je taxi's op straat herkennen aan de gele kleur en de vergunning tegen de voorruit. 

Wat zijn betrouwbare taxi maatschappijen in Peru?

Betrouwbare taxi maatschappijen die rijden door Peru zijn: Uber en de gele taxi's dat geregeld wordt door de overheid. Installeer de app Uber en gebruik deze in steden. Zeker in de avond ben je met een Uber taxi verzekerd van een betrouwbare taxi.

>