Een van de steden waar je vast en zeker langskomt tijdens je reis door Peru is Ica. De stad op zichzelf is niet zo bijzonder, maar Ica is de uitvalsbasis voor Huacachina, de bekende oase in de Peruviaanse woestijn. Hier komen toeristen heen voor een buggy & zandbord tour en om de zonsondergang te bekijken vanaf de hoge duinen. Ica ligt op ongeveer 10 minuten rijden van Huacachina, maar het is de enige manier om richting de oase te reizen. De meeste reizigers komen aan op de bus terminal in Ica en vervolgen hun reis meteen door naar Huacachina met een taxi. Alle informatie over Ica en de tours die vanuit de stad geregeld worden vind je in dit artikel. Lees met ons mee...

Vind hier de goedkoopste vliegtickets naar Peru

Bekijk hier de leukste hostels in Ica

Zie hier de gaafste en meest populaire tours vanuit Ica

17 daagse rondreis door Peru

Ontdek Peru, een van de meest mystieke landen ter wereld. Het is de bakermat van het Incarijk dat eeuwenlang een groot deel van Zuid-Amerika domineerde. Hier een op maat gemaakte rondreis door Peru:


Informatie over Ica Peru

Ica is een stad in het zuiden van Peru dat op zo een 200 kilometer afstand van Lima ligt. In totaal kent Ica zo een 250,000 inwoners, waarmee het een van de grotere steden van het land is. De naam Ica komt niet alleen voor als stad, het wordt ook gebruikt om de provincie aan te geven van het gebied. In de provincie Ica staat vooral de druiventeelt centraal. Enkele bekende producten die uit deze regio komen zijn dan ook Peruviaanse wijn en Pisco. 

De stad Ica is gesticht in 1563 door Geronimo Luis de Cabrera. Dit is in de tijd dat de Spanjaarden Peru hadden veroverd en bezig waren met het bouwen van nederzettingen en steden. Voordat de Spanjaarden het gebied veroverd hadden was Ica het leefgebied van de inheemse Inca's. Dit is te herkennen aan de irrigatiekanalen die tegenwoordig gebruikt worden om wijn te verbouwen. Deze zijn namelijk al meer dan 500 jaar oud. 

Ica Peru

Klimaat in Ica

Ica wordt gekenmerkt door een woestijnklimaat. De hele provincie is omgeven door woestijn, waardoor dit klimaattype het beste gebruikt kan worden voor Ica. Dit klimaattype brengt enkele eigenschappen met zich mee. Hierdoor weet je van tevoren wat je kan verwachten tijdens je verblijf in Ica.

Een woestijnklimaat betekent warme dagen en koudere nachten. De gemiddelde temperatuur in Ica gedurende het jaar is 25 graden met veel zon intensiteit. Dit zorgt ervoor dat je het snel warm kan krijgen in de stad. Drink dus voldoende water tijdens je verblijf in Ica of Huacachina. In de nacht ligt de gemiddelde temperatuur gedurende het jaar in Ica rond de 13-14 graden. 

Ook valt er weinig regen in een gebied dat gekenmerkt wordt door een woestijnklimaat. In de maanden mei tot en met september is het droge seizoen en valt er gemiddeld 0 millimeter regen. Tijdens het regenseizoen van november tot en met april valt er gemiddeld zo een 20 millimeter regen. In vergelijking met andere gebieden in Peru tijdens het regenseizoen is dit erg weinig neerslag. 

De beste reistijd naar Ica of Huacachina is dus in de periode mei tot en met september.

Ica tours: Buggy & zandborden in Huacachina

Zoals gezegd is Ica de uitvalsbasis voor een tour in Huacachina. Het is de belangrijkste reden voor toeristen om af te reizen naar de stad, en hier maken de lokale inwoners in Ica dan ook goed gebruik van. Er zijn veel touroperators beschikbaar die tours aanbieden in de oase. Huacachina is een heel klein plaatsje in de woestijn met ongeveer 100 inwoners. Het grootste gedeelte mensen die je tegenkomt zijn backpackers, lokale taxi chauffeurs, tour operators of personeel in een van de restaurants. Hieronder is het mogelijk om een buggy & zandbord tour te boeken in Huacachina.

Buggy tour Huacachina

In totaal duurt deze tour zo een 2 tot 2,5 uur. Voor een super goedkope prijs van €25 neem je deel aan de 4X4 buggy tour, ga je zandborden vanaf de hoge duinen en geniet je samen met de groep van een schitterende zonsondergang in de woestijn. Je wordt opgehaald in je hostel of hotel in Huacachina of Ica. Er zit geen eten of drinken inbegrepen bij deze buggy tour. We raden je aan om wat snacks en water mee te nemen. Het op en neer gaan in de buggy kan een dorstig gevoel geven. Ook is het handig om schoenen te dragen in plaats van slippers. Slippers vliegen nog wel eens af tijdens de 'bumpy' buggy tour.  Boek hier je buggy tour vanuit Ica

Ica tours: Wijngaarden & Pisco

Ica is de regio waar de meeste wijn en pisco verbouwd wordt in heel Peru. De goede irrigatiekanalen en het droge klimaat maken Ica een uitstekende plek om de drank te verbouwen. Pisco is het nationale drankje van Peru. Je kan het vergelijken met Tequila in Mexico en Wodka in Rusland. Het is vanuit Ica mogelijk om deel te nemen aan een tour waarbij je enkele wijnvelden bezoekt. Het hele productieproces van wijn en pisco is te zien en je mag zelf ook nog eens proeven. Hieronder boek je een wijn & pisco tour vanuit Ica.

Wine en Pisco tour

In 3,5 uur tijd ontdek je het wijngebied rondom Ica. Dit gebied staat bekend als het belangrijkste wijngebied in Peru voor rode wijn en het lokale drankje Pisco. Je bezoekt tijdens deze tour onder andere de oudste wijngaard in Peru en een traditionele pisco maker. Je wordt opgehaald bij je hostel of hotel in Ica/Huacachina voordat de tour begint. Ook zit er een proeverij inbegrepen bij deze wijn en pisco tour. Er zitten geen snacks of non-alcohol drankjes inbegrepen. Je zal dus zelf van tevoren water en snack moeten inslaan als je denkt dit nodig te hebben. Boek hier je Wine en Pisco Vineyard Tour vanuit Ica

Ica accommodatie 

Reis je af naar Ica dan zijn er verschillende opties wat betreft accommodatie. Je kan ervoor kiezen om te overnachten in de stad, maar de meeste kiezen ervoor om te overnachten in Huacachina. Ondanks dat Huacachina erg klein is, zijn hier meer backpackers te vinden dan in Ica. Hierdoor is het een stuk gezelliger en zijn er meer feesten/tours in de oase plaats. Bekijk hier de leukste overnachtingen in Huacachina. Hieronder zijn de beste hostels en hotels in Ica uitgelicht. 

Beste hostels Ica

  1. Ica Adventures II: Hoge kwaliteit hostel in de stad met uitstekende voorzieningen en een goedkope prijs.
  2. Ica Wasi Hostel: Extreem goedkoop hostel in de stad met goede beoordelingen door eerdere reizigers.
  3. Luchy's Country House: Groot huis in het midden van de stad.
Hostel Ica
Ica hostel

Beste hotels Ica

  1. Hotel Las Dunas: Beste luxe hotel in het centrum van de stad. Uitstekende faciliteiten en sfeervol.
  2. Hotel Amaris: Erg goedkoop hotel met redelijk goede recensies in het midden van de stad.
  3. Matryoshka: Gezellig hotel op 3 kilometer van Huacachina, goedkope prijzen.
Hotel Ica
Slaapkamer

Reizen naar Ica: Hoe kom ik er?

Veel reizigers kiezen ervoor om naar Ica af te reizen. Dit heeft als reden dat er verschillende tours zijn en veel leuke feesten met mede-reizigers. Ica is daarnaast ook de eerste plaats na Lima voor de meeste toeristen tijdens hun rondreis door Peru. Het makkelijkste is dan ook om naar Ica af te reizen vanuit Lima. De steden liggen redelijk dicht bij elkaar, want er worden ook dagtours vanuit Lima geregeld naar Huacachina. Een andere bestemming waar veel toeristen vandaan komen is Arequipa. Hier kom je vandaan als je eerst naar Cusco bent afgereisd vanuit Lima. 

  • Lima -> Ica = 4,5 uur rijden met de bus
  • Arequipa -> Ica = 11 uur rijden met de bus

De beste manier om te reizen naar Ica is dus met de bus. Vanuit zowel Lima als Arequipa kom je aan op de bus terminal in Ica. Hier staan overal taxi chauffeurs te wachten om je naar je hostel of hotel te brengen. Met de taxi is het vanaf de terminal ongeveer 10 minuten rijden naar Huacachina. Boek hier je busticket naar Ica:

Veelgestelde vragen over Ica

Wat zijn de meest populaire tours vanuit Ica?

De meest populaire tours vanuit Ica vinden plaats vanuit Huacachina. In deze oase plaats op 10 minuten rijden van Ica kan je sandboarden en buggy rijden met zonsondergang in de duinen. 

Hoe kom ik vanuit ica naar huacachina?

De meeste toeristen komen naar Ica met de bus vanuit Lima of Arequipa. Je stapt uit op de terminal in Ica en neemt vervolgens de taxi richting Huacachina. In ongeveer 10 minuten ben je op plek van bestemming.

Arequipa
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>