Peru is een groot land in Zuid-Amerika, waardoor je afhankelijk bent van het vervoer om bezienswaardigheden te bezoeken en naar bepaalde gebieden te trekken. Je zal merken dat de reisafstanden groot zijn, waardoor je creatief moet zijn om in gewenste steden of gebieden te komen. Het is dan ook aannemelijk dat je niet afhankelijk zal zijn van 1 vervoersmiddel, maar meerdere mobiliteiten tijdens de reis. Welke vervoersmiddelen je het beste kan gebruiken in Peru en hoe dit in werking gaat zal in dit artikel duidelijk worden. Lees je verder met ons mee? 


Welke vervoersmiddelen kom ik tegen in Peru?

Niet alleen wat betreft cultuur, natuur en geschiedenis is Peru een veelzijdig land met talloze opties, ook de keuze voor vervoersmiddelen is enorm in het land. De infrastructuur is redelijk goed en de verbindingen tussen toeristische plaatsen is uitstekend. Over het algemeen kiezen reizigers ervoor om met de bus te reizen door Peru. Het is namelijk de goedkoopste optie en de afstanden zijn goed overbrugbaar door het mooie landschap waar de doorheen rijdt.

Andere vervoersmiddelen waar toeristen mee reizen door Peru zijn het vliegtuig, de boot, taxi's en de trein. Het komt ook voor dat toeristen een auto huren voor een aantal weken om het land door te reizen. Dit is een keuze, maar wij raden aan om voornamelijk met de andere voorgestelde vervoersmiddelen te reizen. Peru ligt voor een groot gedeelte in de bergen, wat voor sommigen lastig rijden is. 

Vliegtuig in Peru

De afstanden zijn groot in Peru en daar komt bij dat er veel gebergte is in het zuiderlijk gedeelte. Dit is ook het deel waar de meeste toeristen naartoe trekken, waardoor je ongetwijfeld een keer het vliegtuig zal pakken tijdens je reis door Peru. Vaak nemen reizigers het vliegtuig om van Lima naar Cusco (of tegengestelde richting) te reizen. Om met de bus te reizen van Lima naar Cusco duurt ongeveer 24 uur. Met het vliegtuig maar 1-1,5 uur en de prijzen zijn zeer laag voor binnenlandse vluchten.

Ook nemen toeristen die Peru binnenkomen vanuit de Amazone vaak het vliegtuig van Iquitos naar Lima. Het is de enige mogelijkheid (samen met de boot) om naar de bewoonde wereld te reizen vanuit de Amazone. Vanuit Lima is er de mogelijkheid om vervolgens verder te reizen.

Bekijk hier de goedkoopste binnenlandse vluchten in Peru.

Bussen in Peru

Met uitstek het beste vervoersmiddel in Peru is de bus. Het is mogelijk om overdag te reizen met de bus, maar ook in de nacht. Tevens zijn de stoelen erg comfortabel, beschikken de meeste maatschappijen over airco/verwarming en is er soms zelfs wifi aanwezig. De reistijden kunnen lang zijn, aangezien de bus door wilde landschappen moet rijden, maar de verbinding is zeer goed tussen de belangrijkste steden en bezienswaardigheden van het land. 

Enkele betrouwbare busmaatschappijen in Peru zijn: Cruz del Sur, Transzela en Oltursa. De tickets van deze maatschappijen zijn goedkoop en de voorzieningen uitstekend. Ook is er de mogelijkheid om je bagage in het ruim te plaatsen, zodat je deze niet voor je voeten hoeft te leggen. 

Koop hier een geldig busticket voor een busreis in Peru

Boot in Peru

Reizen door Peru met de boot komt vrijwel niet voor. Zeker niet als je de toeristische reisroute door het zuiderlijk gedeelte van het land aflegt. Er zijn wel boottochten op het Titicacameer, maar dit zijn tours om het meer te ontdekken. Wel kan je met de veerpont afreizen naar de eilanden "Isla de la Luna" en "Isla del Sol". Dit zijn Boliviaanse eilanden op het Titicacameer.

Wanneer je wel met de boot reist door Peru is bij het oversteken van de Amazone in het Noorden van het land. Vanuit de stad Iquitos kan je de boot nemen richting Colombia of Brazilië. Boottickets om naar deze landen te varen zijn verkrijgbaar in de haven van Iquitos. Bij deze boottochten zit eten en drinken meestal inbegrepen. Vraag dit eventueel nog na in de haven.

Trein in Peru

Ook het gebruik van de trein in Peru zal vrijwel niet voorkomen. De steden zijn beter te bereiken met de bus en ook tours worden voornamelijk georganiseerd met bussen. De enige keer dat je met de trein moet reizen in Peru is om Machu Picchu te bezoeken. Het is niet mogelijk om met de bus, taxi of ander vervoersmiddel het wereldwonder te bereiken. Wel kan je Machu Picchu bezoeken via een meerdaagse trekking. 

Lees hier alle informatie hoe je bij Machu Picchu terecht komt.

Taxi's in Peru

Allereerst raden we je aan om de app Uber te downloaden, want het gebruik van taxi's gaat waarschijnlijk veel voorkomen. Zeker in steden als Cusco, Lima en Arequipa wordt veel gebruik gemaakt van taxi's. Wees gerust, want de prijs die je betaald voor een taxi in Peru is enorm laag. Voor een ritje van 5 kilometer bijvoorbeeld betaal je misschien €5,-. Als je de kosten vervolgens kan splitten met mede-reizigers is het helemaal goedkoop. 

Vraag altijd bij het nemen van een taxi naar de prijs. In de Uber app staat de prijs van tevoren aangegeven, maar bij een lokale taxi moet je hier van tevoren naar vragen. Uber rijdt niet in alle steden of gebieden van Peru. Het zal ook voorkomen dat je op straat naar een taxi moet vragen. Er rijden enorm veel taxi's in Peru, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je er geen een kan vinden.

Lees hier alle informatie over taxi's in Peru.

Auto in Peru

Het is mogelijk om een auto te huren in Peru. Het is noodzakelijk dat je beschikt over een officieel rijbewijs. Een Nederlands of Belgisch rijbewijs is voldoende. Blijf je langer dan 30 dagen in Peru met het gebruik van een auto, dan is een International Driving Permit verplicht. Je kan deze aanvragen bij de ANWB.

Ondanks de mogelijkheid tot het huren van een auto raden we dit niet aan. De afstanden zijn groot en vliegen of met de bus reizen is een stuk goedkoper in Peru. Daarnaast zijn er veel controles op de weg, waardoor je flink opgehouden kan worden tijdens je reis. Het grootste voordeel aan een huurauto in Peru is de vrijheid die je hebt tijdens het reizen.

Huur hier een auto voor je rondreis door Peru


Veelgestelde vragen over het vervoer in Peru

Met welk vervoersmiddel kan ik het beste reizen door peru? 

De beste vervoersmiddelen om te reizen door Peru zijn het vliegtuig en de bus. De afstanden zijn groot binnen het land en de prijs is het goedkoopste door met de bus of het vliegtuig jezelf te verplaatsen. Om in de stad te verplaatsen is de taxi het handigste en goedkoopste vervoersmiddel.

Waar boek ik een huurauto om door peru te reizen?

Je kan ervoor kiezen om een auto te huren in Peru. Dit kost gemiddeld rond de €40,- per dag als je er vroeg bij bent. 

Arequipa
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>