Na een lange vlucht vanuit Nederland, België of elders in de wereld naar Peru is het goed om een aantal dagen bij te komen. Dit doe je in de toeristen wijk in de hoofdstad Lima: Miraflores. Alle internationale vluchten naar Peru landen in Lima. Vervolgens trekken toeristen naar 2 plekken in de stad voor hun overnachting in de stad: Miraflores of het historische centrum van Lima. In dit artikel kom je alle benodigde informatie te weten over Lima Miraflores. 
Miraflores wijk

Waar ligt Miraflores precies in Lima? 

Miraflores is 1 van de 43 districten van Lima, de hoofdstad van Peru. De wijk is centraal gelegen aan de westkant van Lima. Je hebt vanuit Miraflores een adembenemend uitzicht over de Grote Oceaan. Miraflores is dus gelegen aan het strand. Helaas bestaan de meeste stranden niet uit zand, maar uit stenen. Toch blijft Miraflores de meest populaire wijk van Lima, ondanks de stenen standen. Wel is Miraflores een paradijs onder surfers, deze zie je dan ook de hele dag in het water. 

Het noorden van de wijk grenst aan districten San Isidro en Surquillo, het oosten aan Santiago de Sucro en het zuiden aan de kleurrijke wijk Barranco. Ook Barranco is een wijk in Lima die bezocht wordt door veel toeristen. Vanuit Miraflores is het ongeveer 15 minuten met de bus naar Barranco. Hier komen toeristen vooral heen door de kleurrijke huizen en het gezellige sfeertje. Barranco zit vol met lekkere restaurants en leuke barretjes. 

Geschiedenis van de wijk 

Wereldstad Lima kent een rijke geschiedenis en dat geldt ook voor de wijk Miraflores. In 1857 is de wijk opgericht nadat de Spanjaarden Peru hadden veroverd. In deze periode hebben de Spanjaarden vele steden en nederzettingen gebouwd, waarvan Lima er 1 was. Tot op de dag van vandaag zie je de Spaanse invloeden samengaan met de Peruviaanse cultuur in de meeste wijken van de stad. 

Miraflores boulevard

Bezienswaardigheden in Miraflores 

Een aantal dagen doorbrengen in Miraflores is zeer aan te raden na je lange vlucht vanuit Europa. De wijk barst van de leuke barretjes, restaurants en gezellige straten. Niet voor niets is Miraflores de uitvalsbasis voor toeristen die naar Lima afreizen. De wijk heeft nou eenmaal het meeste te bieden. De bezienswaardigheden in Miraflores die je gezien moet hebben zijn: 

 1. Kennedy Park: Een van de gezelligste parken van de stad, omgeven met straatkunst en etenstentjes. 
 2. Malecon de Miraflores: Maak een wandeling over de prachtige kliffen met uitzicht over de oceaan. 
 3. Stranden: Er zijn een aantal stranden (wel van steen) in Miraflores waar je kan zwemmen en surfen. 
 4. Faro la Marina: Een 22 meter hoge vuurtoren, een van de kenmerken van de wijk.
 5. Piramide Huaca Pucllana: Deze piramide en de ruïnes stammen uit het pre-inca tijdperk.

Een makkelijke manier om de stad te verkennen is door deel te nemen aan de gratis stadswandeling. Tijdens deze wandeling kom je langs alle hoogtepunten van Miraflores. Vanuit je hostel of hotel kan je over het algemeen zo een stadswandeling regelen. De receptie zorgt ervoor dat je kan aansluiten. Ook online kan je dit zelf regelen. 

Welke activiteiten kan ik uitvoeren in Miraflores? 

Miraflores is een levendige wijk. 'S avonds zitten de barretjes en discotheken vol met dansende toeristen en overdag zijn er vele activiteiten te beleven in Miraflores. Hieronder zijn enkele van de meest populaire tours en activiteiten benoemd:

Lima Paragliding - 15 minuten

Lima paragliding

Droom jij ervan om een wereldstad als Lima vanuit de lucht te aanschouwen? Dan is de paragliding tour die hieronder wordt aangeboden jouw kans om dit te bewerkstelligen. In 15 minuten ga jij paragliden over de 4 mooiste stranden van Lima. Om je ervaring voor altijd te herinneren neem je een HD-video van de 15 minuten mee naar huis. Met een schitterend uitzicht over de stad zal jouw beeld van Lima nooit meer hetzelfde zijn na deze onvergetelijke tour. Boek hier je paragliding tour in Lima

Fietstour naar Barranco 

Fietstocht naar Barranco

Fiets vanuit Miraflores naar de kleurrijke wijk Barranco. Tijdens deze tour fiets je onder begeleiding naar Barranco en weer terug. In totaal duurt de tour om en nabij 3 uur. De fietstour begint bij de winkel van de lokale partner. Hier krijg je uitleg over de veiligheid en enkele instructies. Vervolgens kan je fietstour beginnen en verken je oude straatjes, de beroemde Brug der Zuchten en Faro de la Marina (vuurtoren). Je leert meer over de piramides en inca beschaving en drinkt een koffie bij een leuk café. Hierna keer je terug naar Miraflores. Boek hier je fietstocht naar Barranco

Kroegentocht Miraflores

Kroegentocht Miraflores

De leukste wijk om uit te gaan in Lima is zoals je kon verwachten Miraflores. Hier vind je de meeste toeristen en die zijn over het algemeen altijd wel in voor een feestje. Tijdens deze 4 uur durende kroegentocht door Miraflores ontdek je het wilde uitgaansleven van de stad. Je begint de tour bij de kerk in het Kennedy Park. Hier ontmoet je de rest van de groep en gaat je avontuur beginnen. Spring in bars en waag een dansje in een van de vele discotheken. In de eerste bar organiseren de gastheren een kleine activiteit om iedereen in de groep te leren kennen en met elkaar om te gaan. Speel een spel om de nacht in de tweede bar te laten beginnen en in de derde begint de danstijd. Bereid je voor op de laatste bar/club waar de tour eindigt. Boek hier je kroegentocht door Miraflores

Is Miraflores veilig? 

Het antwoord op deze vraag is simpel: Ja, Miraflores is een veilige wijk in de stad Lima. Veiligheid is dan ook de belangrijkste reden dat veel toeristen overnachten in Miraflores. Natuurlijk moet je altijd voorzichtig zijn in iedere stad en dat geldt zeker ook voor Lima en Miraflores. Zeker in de avonden na het uitgaan zijn er altijd mensen die uit zijn op nare omstandigheden. 


Over het algemeen kunnen we zeggen dat Miraflores een veilige wijk is zowel overdag als in de avond. Als advies geven we mee om altijd alert te blijven en niet rijk gekleed over straat te lopen. 

Top-3 hostels Lima Miraflores  

Een van de mogelijkheden om te overnachten in Miraflores is in een van de vele hostels. Zeker onder solo-reizigers wordt vaak gebruik gemaakt van hostels. Je komt makkelijk in contact met andere reizigers en de prijs is over het algemeen lager dan bij andere accommodaties. Miraflores is rijk aan goede hostels, waar je goede voorzieningen hebt, schone kamers en barretjes om in contact te komen met anderen. Hieronder worden onze favoriete hostels in Miraflores benoemd: 

 • Waikiki Hostel: Enorm goedkoop hostel met uitstekende voorzieningen
 • Black Llama: Gelegen in een drukke straat vol met barretjes waar je makkelijk contacten maakt
 • Rainbow Hostel: Gezellig hostel waar je goedkoop overnacht en makkelijke andere reizigers ontmoet

Top-3 hotels Lima Miraflores  

Een andere optie wat betreft overnachting is een hotel in Miraflores. Vaak wordt een hotel in Lima gekozen door reizigers die na een lange vlucht toe zijn aan een goede nacht of door stelletjes. Het voordeel aan het overnachten in een hotel is dat je rust hebt, goede voorzieningen over het algemeen en privacy. Het nadeel is dat je niet snel in contact komt met andere reizigers. Hieronder worden onze favoriete hotels in Miraflores benoemd:

 • Hotel Esperanza: Goedkoop hotel in het midden van Miraflores met uitstekende voorzieningen
 • Ayenda La Luna Inn: Erg goed beoordeeld hotel voor een goedkope prijs op een fantastische locatie
 • Iberostar Selection: Luxe hotelovernachting in Lima met een schitterend uitzicht over de stad

Meest gestelde vragen over Miraflores 

Is Miraflores een veilige wijk?

Ja, Miraflores is een van de meest veilige wijken in Lima. Zowel overdag als in de avonden kan je ervan uitgaan dat je veilig over straat kan in Miraflores. Het is ook de wijk in Lima waar de meeste toeristen overnachten. 

Wat zijn populaire activiteiten in Miraflores?

Enkele van de meest populaire activiteiten in Miraflores zijn: surfen op het stand, een gratis stadswandeling, een bezoek aan de Huaca Pucllana Piramide en een kroegentocht. Ontdek de leukste activiteiten en bezienswaardigheden van de stad zelf!

>