Een reis naar Peru betekent met veel zaken rekening houden. Het land is gelegen in Zuid-Amerika, wat een totaal andere wereld is dan wij gewend zijn in Europa. Met de uitgebreide Checklist Peru gaan we dieper in op de vraag: "Wat moet ik meenemen voor mijn reis naar Peru?". Het is een vraagstuk waar veel reizigers mee zitten voordat de reis begint. Volg je onze checklist, dan ben je er zeker van dat je niks vergeten bent en kan je reis naar Peru beginnen.
Peru landkaart

Belangrijke informatie voor vertrek te regelen

Voordat je Peru binnenkomt zijn er een aantal zaken die je moet regelen. Er zijn strenge controles bij binnenkomst, dus zorg ook dat je deze zaken op orde hebt. Er zitten huishoudelijke meldingen tussen, maar ook informatie waar je van tevoren misschien niet aan had gedacht. Bekijk hieronder belangrijke informatie om Peru binnen te mogen komen:

 • Geldig paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Peru
 • Langer dan 180 dagen in Peru, dan moet je een gericht visum aanvragen
 • Nederlands rijbewijs is geldig bij het huren van een auto in Peru, ook rijden mag op een Nederlands rijbewijs
 • Geen verplichte vaccinaties bij binnenkomst in Peru, aangeraden wordt DTP, Hepatitis A/B en Gele koorts. 
 • Drugs is ten strengste verboden 
 • Zet je pinpas aan op "Wereldwijd Zuid-Amerika", zodat je kan pinnen. Neem ook een creditcard mee
 • Zorg dat je een kopie heb van je paspoort, rijbewijs, zorgverzekering, inentingen en reisverzekering

Ben je minder dan 180 dagen in Peru, dan hoef je geen speciaal visum aan te vragen bij binnenkomst. Je reist dan op een toeristenvisum. Wel moet je aan kunnen tonen bij de douane (die daar ook zeker naar zullen vragen) wanneer je het land verlaat. Zorg dus dat je een terugticket naar Nederland of een ander land kan aantonen. Zo niet, dan zal toegang tot Peru geweigerd worden.

Wat voor soort backpack/koffer meenemen?

Tijdens je reis door Peru zal je veel gaan rondtrekken. De bezienswaardigheden en hoogtepunten van het land liggen namelijk ver van elkaar af. Doordat Peru ook nog eens veel hoogtes en bergen kent zijn de reisafstanden lang. Houd er daarom rekening mee dat je een grote backpack of koffer meeneemt, zodat al je spullen erin passen.

Ook is het relatief koud in Peru vergeleken met andere populaire bestemmingen in Zuid-Amerika. Het grootste gedeelte van het land (waar de meeste toeristen naartoe trekken) ligt namelijk hoog in het Andesgebergte. Zorg er dan ook voor dat je genoeg warme kleding meeneemt. Dit kost misschien meer ruimte in je koffer of backpack, maar je gaat het ongetwijfeld nodig hebben tijdens je reis. Zeker in de avonden als de zon onder is kan het erg koud worden in Peru.

Wij raden aan voor de avonturiers om met een backpack te reizen. Met een backpack op je rug ben je erg mobiel en kan je gaan en staan waar je wilt. Een goede backpack om te dragen in Peru bevat zo een 40-60 liter inhoud. Een backpack met dit volume heeft voldoende ruimte voor al je spullen en is niet overdreven zwaar. Voor ouderen of toeristen met een zwakke rug raden we aan om een grote koffer mee te nemen. 

Alle benodigdheden voor je reis naar Peru 

Nu zijn we dan gekomen op het punt dat we een uitgebreide checklist voor je samenstellen met alle benodigdheden voor je reis door Peru. Wij houden met het samenstellen van deze lijst rekening met verplichte gegevens, klimaatverschillen, cultuur verschillen en handige gebruiksmiddelen. Zie hieronder de ultieme Peru checklist met vakantiebenodigdheden:

 1. Paspoort 
 2. Pinpas/creditcard
 3. Rijbewijs 
 4. Kopie/pasje reisverzekering en zorgverzekering
 5. Medisch vaccinatieboekje 
 6. Eventueel visum bij langer verblijf dan 180 dagen
 7. Internationale QR code tegen Covid-19
 8. Noodnummers
 9. Backpack/koffer
 10. Camera + oplader
 11. Telefoon + oplader
 12. Reisstekker 
 13. Pillen tegen hoogteziekte
 14. Korte kleding: korte broeken & T-shirts & rokjes 
 15. Lange kleding: lange broeken & sweaters & vesten & jurkjes 
 16. Jas 
 17. Onderbroeken + (dikke) sokken
 18. Zwembroeken
 19. Stevige dichte schoenen
 20. Slippers 
 21. Badhanddoek + strandhanddoek 
 22. Poncho
 23. Zonnebril
 24. Zonnebrand creme
 25. Muggenspray
 26. Toilettas inclusief persoonlijke benodigdheden
 27. EHBO-kit 
 28. Powerbank 
 29. Spaans woordenboekje
 30. Uber app

Ongetwijfeld zijn er nog veel meer spullen en items die je meeneemt op reis. Hierboven zijn enkel de meest belangrijke spullen opgesomd die je gegarandeerd nodig zal hebben. Een persoonlijke toilettas, EHBO-kit of kleding laten we geheel aan jezelf over om dit samen te stellen, aangezien ieder persoon andere voorkeuren heeft. 

Mis je naar aanleiding van deze checklist nog iets in je koffer/backpack? Koop hier je laatste spullen voor je reis naar Peru!

>