Peru is een land vol avontuur en magie, perfect voor een onvergetelijke rondreis. Ben je geïnteresseerd in de rijke geschiedenis, adembenemende landschappen of unieke culturen? Tijdens je rondreis Peru is het verblijven in een hostel een geweldige optie om nieuwe mensen te ontmoeten en geld te besparen. Hostels zijn betaalbare accommodaties waar je kunt overnachten en deel kunt nemen aan een gemeenschappelijke ervaring met andere reizigers. In Peru vind je talloze hostels in verschillende steden en toeristische bestemmingen.

Hostels bieden vaak slaapzalen met stapelbedden, waar je een bed kunt huren en de kamer deelt met andere reizigers. Het is een goede manier om nieuwe vrienden te maken en verhalen uit te wisselen over je reiservaringen. Daarnaast bieden veel hostels ook privékamers voor degenen die wat meer privacy wensen.Een ander voordeel van hostels is dat ze vaak gemeenschappelijke ruimtes hebben, zoals een lounge, keuken en terras, waar reizigers kunnen samenkomen en sociale activiteiten kunnen ondernemen. Dit is een gelegenheid om tips en aanbevelingen te krijgen van medereizigers en om samen te plannen voor dagtochten of excursies.

Hoofdstad Lima

Begin je rondreis in Lima, de bruisende hoofdstad van Peru. Lima biedt een mix van moderne en koloniale architectuur, levendige markten, heerlijk eten en een rijke cultuur. Bezoek het historische centrum van Lima, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en bewonder de prachtige gebouwen, zoals het Plaza Mayor en de kathedraal van Lima. Proef de lokale keuken en geniet van heerlijke gerechten zoals ceviche, lomo saltado en pisco sour. Verken de kleurrijke wijken zoals Miraflores en Barranco, waar je kunt genieten van de prachtige kustlijn en levendige kunstscene. Lima is de perfecte plek om je onder te dompelen in de Peruaanse cultuur voordat je verder reist naar andere delen van het land.

Het Amazonewoud bezoeken

Een bezoek aan het Amazonegebied is echt iets wat je moet doen met je rondreis door Peru. Het Peruaanse deel van het Amazoneregenwoud biedt een overvloed aan biodiversiteit en adembenemende natuurlijke landschappen. Maak een boottocht over de machtige Amazone-rivier en verken de weelderige jungle. Je zult versteld staan van de verscheidenheid aan planten, dieren en vogels die je tegenkomt. Breng een bezoek aan het Tambopata Nationaal Reservaat of het Manu Biosfeerreservaat, waar je kunt wandelen door het dichte regenwoud, kanoën op kronkelende rivieren en wilde dieren kunt spotten, zoals apen, kaaimannen en kleurrijke vogels. Luister diep en gericht naar de geluiden van de jungle en te genieten van de sereniteit van dit prachtige natuurgebied. Van Verre reizen kan je helpen met het vinden van de juiste tour om het Amazone gebied te bezoeken.

Machu Picchu

Geen rondreis door Peru is compleet zonder een bezoek aan Machu Picchu, een van de zeven wereldwonderen. Deze oude Inca-stad, hoog in de Andes gelegen, is een meesterwerk van architectuur en geschiedenis. Trek je wandelschoenen aan en maak een onvergetelijke trektocht over de Inca Trail naar Machu Picchu. Geniet onderweg van adembenemende uitzichten op de bergen en ontdek andere oude Inca-ruïnes. Eenmaal aangekomen bij Machu Picchu, laat de mystiek en grootsheid van deze oude stad je betoveren. Verken de tempels, terrassen en woonruimtes, en leer meer over de fascinerende geschiedenis van de Inca-beschaving. Neem een goede camera mee of een telefoon met een goede camera om een foto te maken van het iconische uitzicht op Machu Picchu met de omliggende bergen op de achtergrond. Het is een ervaring die je voor altijd zal bijblijven.

>